Slow-slow Bergerak Ingatkan Nak Tangkap, Bila Dah Sampai Dekat Rupanya Dia Buat ‘sweet’ Pula

Tidak dinafikan lagi, kucing ada ketangkasan luar biasa kerana haiwan bulus ini dibṳktikan memiliki refleks semulajadi yang sepantas kilat.

Bercerita mengenai haiwan ini, setiap hari banyak saja karenahnya yang dikongsikan di laman-laman aplikasi media sosial. Pelbagai cerita menarik yang membuatkan ramai yang suka menonton karenah haiwan yang comel dan menghiburkan ini.

Terutama bila melibatkan haiwan ini, kucing antara yang paling diminati oleh ramai penggemar haiwan peliharaan. Kucing mempunyai satu tarikan yang membuatkan ramai yang suka bermain dan memelihara sebagai hobi mereka.

Baru-baru ini, sebuah rakaman video telah dimuatnaik di laman aplikasi Tiktok apabila seekor kucing yang sedang dalam gerakan perlahan-lahan untuk menangkap seekor burung merpati. Seperti yang kita semua tahu, kucing suka akan binatang seperti burung yang merupakan cabaran bagi spesies kucing.

Tetapi lain pula yang terjadi apabila kucing itu bukan dalam gerakan hendak ‘membṳru’, sebaliknya hendak mencḭum burung itu. Sebaik saja selesai agenda sweet itu, masing-masing terlihat berpaling memandang ke arah kamera yang merakam detik tak dijangka itu.

Mungkin dua spesies yang dulunya tidak boleh duduk dekat, tetapi sekarang ini boleh berkawan pula.

Menjengah ke rṳangan komen pula, ramai yang meninggalkan k0men mengelikan hati mengenai aksḭ kucing dan burung itu dan ada juga yang k0men bahawa pengakhiran yang tidak terjangka. Lain pula yang jadi kan.

“Nasib kau bukan oyen la.. ishhh la aku.. suspen la” – komen salah seorang warganet.

“Betul-betul melawan hukṳm kekucingan.”

“Kucing pun pandai confess kat crush, sedangkan manusia still single,” – lagi antara komen warganet

VIDEO:

-Kalau dilihat dari sudut positifnya, kucing ini cukup bagus dan baik kerana memperlihatkan sikap berkasih sayang sesama makhlṳk.

Sumber: ohinfokini

Author:

Leave a Reply