Rakyat Malaysia Ini ‘Lebih Selesa’ Bekerja Di Australia, Raih RM43,000 Sebulan Sebagai Penghantar Barang

Bekerja serta meraih gaji atau pulangan yang lumayan sudah pastinya menjadi impian buat sejumlah besar orang ramai. Wang yang diperoleh pastinya membantu dalam menyelesaikan hutang dalam lebih pantas sekaligus menawarkan kehidupan yang lebih selesa.

Baru-baru ini tular mengenai kisah seorang pemuda bekerja sebagai penghantar barang di Australia. Manakan tidak pemuda ini dikatakan meraih pendapatan sehingga RM43,000 sebulan.

Di sebalik usaha dan kerjaya orang ramai, siapa sangka menjadi penghantar barang di Australia mampu memberi pulangan lumayan. Hal ini telah dibuktikan oleh Razlan Rashari selaku rakyat Malaysia yang sudah bekerja di Australia selama 6 bulan. Menerusi perkongsian, beliau memaklumkan pengalaman bekerja di Australia adalah lebih efisien dan memudahkan.

“Purata gaji bekerja di Australia sebagai penghantar barang adalah sekitar A$8,000 (~RM24,670) sehingga A$14,000 (~RM43,173). Gaji lumayan yang ditawarkan membuatkan saya memilih untuk bekerja di Australia berbanding Malaysia” ulas Razlan.

Razlan yang kini tinggal bersama isterinya di Australia memaklumkan selain faktor gaji, budaya setempat dan keselamatan negara tersebut antara yang sebab utama beliau memilih untuk menetap di Australia.

Mengulas mengenai kos sara hidup, Razlan berpendapat kos sara hidup di Australia boleh dikatakan masih rendah. Meskipun harga barangan mampu meningkat, peningkatan gaji yang seiring antara yang membuatkan mereka kurang terbeban.

Sumber: thevocket.com

Author:

Leave a Reply