Oyen Buat Perangai Bermanja Dengan Ayam, Gelagat Kucing Mesra Dengan Ayam Buat Ramai Terhibur

Gara-gara terkenal dan comel dipandang, itulah antara sebab kucing sering menjadi pilihan ramai untuk dijadikan sebagai haiwan peliharaan. Selain itu, mereka juga sangat manja sekaligus dapat menjadi penyeri hidup seseorang apabila dilanda masalah atau kesedihan.

Bukan sahaja si comel kucing ini bijak dan manja malah kadang kala kelakuan lucunya mengundang pemilik juga hairan terutama apabila merayap keluar rumah namun perlu dijemput pulang.

Walaupun comel, kadang-kadang kucing ni ada perangai anehnya sendiri seperti yang terjadi dalam sebuah video viral ini.

Terbaru menerusi satu video tular di laman tiktok yang dimuatnaik oleh @hafizapizz2 memaparkan seekor kucing bewarna oren yang popular dengan gelaran Oyen sedang berada bersebelahan dengan seekor ayam.

Apa yang mencuri perhatian ialah gelagat kucing tersebut yang manja dan ‘sweet’ dengan ayam tersebut, sehingga mereka kelihatan begitu akrab.

“Part2 persahabatan kucing dan ayam jiran. Kantoi masa tengah amek gambr 2 ekor ni,” tulis @hafizapizz2 di ruangan kapsyen.

Video:

Ketika artikel ini ditulis, perkongsian tersebut telah mendapat 345.8k tontonan, 28.6k tanda suka dan pelbagai komen dari netizen yang rata-rata terhibur dengan gelagat kucing tersebut.

Komen netizen:

Sumber : tiktok hafizapizz2

Author:

Leave a Reply