“Terlentok Adik Dalam Raga Motor,” Foto Ibu Ambil Anak Balik Sekolah Bawa Anak Kecil Cetus Hiba

Selalu dalam hidup ini t1pulah jika kita tidak pernah merungut, pasti kita sentiasa idamkan sesuatu yang lebih baik, sehinggakan lupa untuk bersyukur dengan apa yang telah kita miliki.

Namun, satu gambar yang tular ini memaparkan seorang ibu gigih membawa dua orang anaknya menaiki motorsikal, telah mengundang sebak di hati netizen.

Ambil abang balik sekolah, adik terlelap dalam raga motor

Hanyalah sekeping gambar, tetapi kehidupan disebalik foto tiga beranak ini tiada siapa yang tahu. Hanya tawakal kepada Tuhan, si ibu gagah mengambil anak dari sekolah sambil membawa seorang lagi anak kecil.

Tidak tahu berapa lama dan jarak rumah ibu ini dari sekolah, tetapi dapat diperhatikan di dalam foto tersebut si anak kecil sudah terlentok di dalam raga motorsikal.

Terbawa anak sampai tertidur dalam bakul

Foto ibu bersama dua orang anak kecilnya telah mengundang rasa sebak netizen, rata-ratanya meluahkan rasa simpati terhadap keluarga itu.

Tangan ibu halang sinaran terik matahari untuk anak

Mungkin dah tiada pilihan kena juga bawa

Moga akak dan anak2 dia selamat

Bersyukurlah dengan apa yang kita miliki, kerana nikmat di dunia ini hanyalah sementara. Kaya atau miskin adalah ujian dalam hidup, yang penting kita sentiasa muhasabah diri untuk menjadi lebih baik.

Author:

Leave a Reply