Sebak Satu Badan Cat Silver Demi Mencari Rezeki, Wanita Hamil Ini Dihulur Bantuan Oleh Ustaz Ebit Lew

Demi anak-anak, pastinya setiap ibu ayah sanggup melakukan pengorbanan demi memastikan keluarga dapat hidup dengan lebih selesa.

Bahkan ada yang sanggup melakukan apa jua pekerjaaan untuk memastikan anak-anak tidak kelaparan.

Hasil perkongsian yang dipaparkan oleh Pendakwah terkenal Ebit Lew begitu meruntun jiwa. Menerusi video yang dikongsi menerusi Instagramnya, memaparkan seorang wanita hamil berdiri dengan mengecat dirinya dengan warna silver demi menyara hidup buat keluarganya.

Tanpa hirau panas terik wanita ini tetap berdiri. Sebak melihat, Pendakwah terkenal Ebit Lew membantu wanita itu dengan membeli barang keperluan buat keluarga.

Menangis melihat kebaikkan yang dihulur buat dirinya hingga menitiskan air mati. Biarpun ‘non muslim’ Ebit Lew tetap menghulurkan bantuan tanpa mengira agama.

Apa yang pasti kita perlu berbuat baik tanpa mengira bangsa dan agama. Moga kisah ini menjadi teladan buat kita semua.

Semalam masa keluar mall dekat Jakarta ternampak kakak silver ni yang sedang mengandung berdiri sahaja di tepi jalan. Pernah ternampak kisah kakak ini.

Semenjak kovid kehilangan kerja. Mula letak cat minyak di badannya dan berdiri tegak tepi jalan mencari rezeki. Beliau non muslim.

Menangis demi menyara hidup, beli makanan, susu dan pampers anaknya. Ibunya ini sedang mengandung . Saya terus berhentikan kereta.

Tanya khabarnya. Sedih melihat keadaannya. Tak terfikir kuatnya seorang ibu demi anak sanggup berdiri begini sepanjang hari.

Beri sedikit hadiah. Berulang kali kakak ini tanya. Ini benar pak. Ini benar pak? Sampai kakak ini menangis. Tak dapat tahan rasa sedih. Saya tanya apa lagi saya boleh bantu.

Katanya ini pun sudah banyak pak. Kenapa bapak baik membantu saya. Saya bawa beli barang dapur dan susu anak-anak. Semoga Allah bantu dan mudahkan buat kakak ini.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Instagram Ustaz Ebit Liew

Author:

Leave a Reply