Jantan mana ko ikut dik, bulus rumah sapa jaga. kucing pasrah kena angkut balik naik bakul.

Bagi pencinta kucing, sudah semestinya mereka tahu bukan senang untuk menjaga kucing sebenarnya lagi-lagi yang suka keluar berjalan-jalan di luar sehingga tidak tahu untuk pulang ke rumah. Sama macam gelagat seekor kucing ini yang terpaksa dijemput oleh pemiliknya untuk pulang ke rumah selepas puas berjalan.

Tajuk asal : Kucing Pasrah Kena Angkut Balik Naik Bakul, “Redha Je Kau Dik…”

Pada gambar dan video yang dikongsikan ini, pemilik kucing itu berkongsikan gelagat kucingnya itu yang ditemui berada di luar rumah. Dia kemudiannya membawa pulang kucing tersebut yang mungkin sesat tidak berjumpa jalan pulang ke rumah.

Apa yang menariknya ialah kucing itu siap dibawa pulang menggunakan bakul sekaligus membuatkan netizen berdekah melihatnya. Malah video tersebut juga tular dikongsikan sehinggakan ianya meraih lebih dari setengah juta tontonan setakat ini.

Video :

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen turut sama terhibur melihat gelagat comel kucing ini. Malah ada yang berseloroh pastinya kucing itu turut berasa seronok dibawa pulang menggunakan bakul itu.

“Redha je kau dik kena masuk dalam bakul.”

“The real majikan yang memang takkan bayar gaji.”

“Dia ni kan, dia punya level tu macam princess naik carriage.”

“Mesti dia kata best jugak duduk dalam ni, takyah jalan jauh dah tak larat aku nyah.”

Sepanjang perjalanan pulang ke rumah, kucing itu hanya duduk diam sahaja di dalamnya sambil menunggu pemiliknya membawa pulang. Lebih mencuit hati, pemiliknya pula yang keletihan membawa kucing itu di dalam bakul tersebut.

Sumber : imuslimnetwork

Author:

Leave a Reply